Stadsbestuur overweegt om (een stukje) programma van N-VA uit te voeren.

6 februari 2019

Stadsbestuur overweegt om (een stukje) programma van N-VA uit te voeren.

Op de gemeenteraad van 24 januari 2019 stelde ik de volgende vraag:

“In het kader van de leegstand in het Centrum stelde N-VA in haar programma voor om meer in te zetten op wat we noemen “Bedrijvige Kernen” oa met de omvorming van deze winkels tot een site voor start-ups, pop-ups en kleinschalige maakbedrijven. Ik denk daarbij aan het bijzonder aan de reeds jaren leegstaande JBC-winkel in de Tolpoortstraat”

Overweegt het stadsbestuur deze denkpiste?Klopt het dat er reeds in deze contacten zijn met Veneco?”

Ik was aangenaam verrast dat het College deze piste bewandelt en er inderdaad al contacten waren met Veneco. Ik meen begrepen te hebben dat er een bestemmingswijziging aankomt en dat de Stad overweegt het pand zelf te huren. Kernwinkelgebied zal in de toekomst moeten evolueren naar een kerngebied.

Uit ons programma 2018:“Het kernwinkelgebied wordt duidelijk afgebakend. Daarin concentreren we een gezonde mix van handel, horeca en diensten. We leggen de focus op een maximale invulling van commerciële panden in de kern en stimuleren het wonen boven winkelpanden. De aanwezigheid van een voldoende divers en kwaliteitsvol commercieel aanbod vormt een belangrijke hefboom voor de dynamiek en leefbaarheid binnen de kern. Daarnaast geven we invulling van reeds lang leegstaande ruimtes zoals het Pand Minnens en het oude stadhuis om dit om te vormen tot ruimtes voor makers en start-ups. Op die manier wordt de kern veel bedrijviger gedurende de hele week.”

Een opsteker voor de N-VA fractie dat het stadsbestuur onze ideeën uit ons programma overneemt.

Gegarandeerd vinden ze er nog veel inspiratie in.

https://deinze.n-va.be/verkiezingen/programma