Feronia!

8 oktober 2024

Feronia!

Feronia-24

In het voorjaar van 2023 kwam ik in contact met Wim De Maertelaere.

Dit gebeurde naar aanleiding van het werk dat hij verrichtte met de denktank Feronia-24, die hij samen met Bernard Hoste en Christophe Maes had opgericht.

Wim: “Ons doel met Feronia-24 was om oplossingen te formuleren voor een Nieuw Deinze, gebaseerd op transparantie en betrokkenheid van de burger. Tijdens onze vergaderingen hebben we een vijfpuntenplan ontwikkeld dat gericht was op de verbetering van Deinze. We streefden naar meer openheid in de communicatie tussen het stadsbestuur en de inwoners, een heldere citymarketingstrategie om de horeca, winkels en het verenigingsleven nieuw leven in te blazen, en een stad die bewust omgaat met haar budgetten. Daarnaast hadden we oog voor veiligheid en welzijn, omdat we vonden dat dit essentiële pijlers zijn voor een leefbare stad.”

Op vele manieren lieten we ons vanuit de N-VA inspireren en gingen we in gesprek met heel wat actoren. Na heel wat babbels en de presentatie van de ideeën van de denktank, bleek dat er verschillende raakvlakken waren met onze visie voor Deinze. 

Plan B

Wim: “Hieruit ontstond een vruchtbare samenwerking, en besloot ik om me volledig in te zetten voor de uitvoering van ons plan. Deze ideeën werden door de bestuursploeg van N-VA geïmplementeerd in wat bekend werd als Plan B”

Zo markeert deze samenwerking een nieuwe stap in de richting van een beter Deinze, waar transparantie, veiligheid en een bloeiend stadsleven voorop staan.

Wim: “Samen met Bart Vermaercke en NV-A Deinze geloof ik sterk dat we met Plan B de noodzakelijke stappen kunnen zetten om Deinze klaar te maken voor de toekomst. Dit is hét moment om te handelen en samen te bouwen aan een stad waar de burger centraal staat, en waar elke stem telt. De tijd voor verandering is nu, en deze verkiezingen zijn het keerpunt.”

Wim is geboren Astenaar, oud voorzitter ben van de jeugdclub Agora, jarenlang bestuurslid en secretaris van Judoclub Kiawazu. Hij heeft een zeer uitgebreide internationale ervaring, waarbij hij de “best practices” van

andere steden en landen wil implementeren in Deinze. 

Een frisse blik voor verandering.

(Op de foto rechts staat Wim)

Head_of_Feronia_(cropped).jpg