Christophe

8 oktober 2024

Christophe

Enen van Astene, net als ik.

"Als geboren en getogen Astenaar ben ik altijd zeer gehecht gebleven aan Astene. Het is een plek waar ik met veel liefde mijn bijdrage heb geleverd, zowel als zelfstandige als via mijn
engagement in de lokale gemeenschap," vertelt Christophe. 

Zijn professionele loopbaan begon in de Achterstraat, in het bekende "Centra-winkeltje" van zijn ouders. "Samen met mijn vader, Robert De Clercq (ook wel gekend als Berke), trok ik als kleine jongen mee met de groentekar door het dorp. Na mijn legerdienst veranderde de zaak van naam naar 'De Fruithoek', waar ik samen met mijn familie verse groenten en fruit verkocht."

Naast zijn werk in de familiezaak, was Christophe ook actief als ondernemer. In 1996 opende hij frituur 't Zoutvat, en drie jaar later volgde 'Den Inktpot', die vandaag de dag nog steeds bestaan en succesvol werden overgenomen.

Engagement voor Astene en Deinze

Zijn band met het dorp gaat verder dan enkel zijn zakelijke activiteiten. "Astene is altijd een mooi, gezellig en warm dorp geweest, met tal van evenementen.

Mijn vader was samen met enkele anderen een drijvende kracht achter verschillende activiteiten zoals de Parochianenkoers en de Boerenmarkt. Hij was erg actief in het verenigingsleven, en ik heb van hem geleerd hoe belangrijk het is om een gemeenschap te versterken."

Christophe is overtuigd dat Deinze, en zeker Astene, meer potentieel heeft. "Er is nog zoveel dat beter kan op vlak van sport, cultuur en evenementen. Mijn vader had de ambitie om in de politiek te stappen, maar kreeg daar destijds de kans niet voor. Ik heb veel van hem geleerd en wil zijn nalatenschap verderzetten door mij in te zetten voor een stad die dichter bij de mensen staat. Ik wil Deinze en zijn deelgemeenten, zoals Astene, terug volks maken en ervoor zorgen dat elke gemeenschap haar eigen identiteit behoudt."

Samen Deinze versterken

Christophe benadrukt dat zijn politieke ambitie nooit een geheim is geweest.

"Ik droom ervan om in de gemeenteraad te zetelen en mijn steentje bij te dragen aan een betere toekomst voor Deinze." Toch heeft hij besloten om zijn prioriteiten bij te stellen.
"Met Bart Vermaercke als kandidaat-burgemeester heb ik het volste vertrouwen in een frisse, nieuwe aanpak voor Deinze. Bart heeft een ongelooflijke dossierkennis en de visie om van Deinze een stad te maken die écht werkt voor haar inwoners. Mijn doel is nu om hem te helpen het beleid te doorbreken en hem te steunen op weg naar het burgemeesterschap."

Inzet

Ik ben alvast verheugd over de kandidatuur van Christophe De Clercq. "Christophe is een gekend gezicht in Astene en als zoon van Robert De Clercq draagt hij de waarden van onze gemeenschap hoog in het vaandel. Zijn ervaring, zowel als ondernemer als in het verenigingsleven, maakt hem een waardevolle aanwinst voor ons team. Samen gaan we werken aan een Deinze dat luistert naar zijn inwoners en ruimte biedt voor groei en betrokkenheid."