Geen Nederlands maar wel toeristisch Spaans in Elfdorpen.

27 januari 2019

Geen Nederlands maar wel toeristisch Spaans in Elfdorpen.

Waarom biedt het dienstencentrum Elfdorpen bij haar vormingsaanbod wel allerlei toeristische talen aan maar geen Nederlands?

zie: https://www.deinze.be/product/739/taalcursussenAllicht is het een iets wat vele mensen leuk vinden, in de vrije uren een taal leren om op vakantie te gaan. Vraag is echter of het een kerntaak is van het OCMW om dat te organiseren. Het lijkt me veel nuttiger om taalinitiaties te organiseren voor kansengroepen. In de eerste plaats denk ik daarbij aan het Nederlands. Het min of meer vlot spreken van onze taal is toch een eerste vereiste tot integratie. Dit moeten we ten volle ondersteunen en aanmoedigen. Het doorsturen naar bovenlokale aanbieders heeft weinig zin. Ik denk dat vele van de potentiƫle deelnemers al genoeg drempels moet overwinnen om de stap te zetten. Ik denk daarbij aan extra verplaatsingen en kinderopvang. Dit is echt iets wat ter plaatse moet gebeuren, gegarandeerd maken we zo stadsgenoten tot nieuwe ambassadeurs.

Ik stelde de vraag op de gemeenteraad van 24.01.2019. De vraag werd weggewuifd met het citeren uit de verplichtingen van een LDC. Op de kern van de vraag werd geen antwoord gegeven.