Leve de democratie!

3 juli 2020

Leve de democratie!
Terwijl de lockdown week na week versoepelde, volgden ook de beleidsbeslissingen in Deinze elkaar steeds sneller op.

Niet raar dat alles, na 3 maand quarantaine, wat in een stroomversnelling kwam.


Een vreemde tijd, als je ’t mij vraagt. We hebben vanuit de oppositie heel wat waargenomen en weerwerk geboden waar nodig.

Soms erg scherp, maar - volgens mij - steeds gerechtvaardigd. En dat zullen we blijven doen!
Emoties laaiden nu en dan hoog op. 
We vielen immers echt van de ene verbazing in de andere.


Ik ben blij dat op het einde van de dag, er nog steeds plaats is voor sereen overleg, over de partijgrenzen heen. Hoewel niet altijd even zichtbaar, ook dat is een deel van onze democratie.


We zijn met meer dan 43.000 inwoners in onze stad.
Dat zijn minstens evenveel meningen en het helpt als we beginnen met luisteren naar elkaar. Samen kunnen we dit virus aan, door elkaar te (proberen) horen en door ons te verbinden om nu samen naar hetzelfde doel te streven: een corona-vrije stad/land/wereld.
Mekaar steunen en stimuleren!
Het bestuur, en zeker de burger, van onze stad kan op het einde van het schooljaar goeie COVID-19-cijfers voorleggen. Een verdienste!


Ik hou m’n hart wel een beetje vast voor het najaar, hopelijk geen tweede golf, maar hoe dan ook (economisch) puin ruimen en heropbouwen.
Op alle beleidsniveau’s zullen dan moeilijke keuzes gemaakt moeten worden, moeilijker dan pakweg het al dan niet verplichten van een mondmasker. 
We zullen er op dat moment dan ook zijn om constructief (maar kritisch) mee te werken aan een duidelijk beleid voor alle inwoners.


In tussentijd, genieten we voorzichtig van de zomer.
Hou het gezond. We rekenen op elkaar.
We hebben heel veel in eigen (propere) handen.
Oh ja, draag dat masker maar in de winkel!