Glenn

18 augustus 2020

Glenn

Glenn Vander Auwera

Secretaris van de N-VA afdeling Deinze-Nevele

In deze rubriek ga in gesprek met iemand uit de N-VA bestuursploeg.

Midden in coronatijd had ik natuurlijk liever afgesproken op een terrasje op de Markt. Want alvast dat hebben we gemeen: we drinken er graag een glas (of twee). Na de vele bestuursvergaderingen delen we daar ook één van onze slechte eigenschappen: tot de laatste blijven hangen.

Eigenlijk kennen we mekaar nog niet zo lang, want Glenn is net als mij maar sinds 2018 actief in de politiek.

Hoe ben je bij de N-VA terechtgekomen?Politiek heeft mij altijd al geïnteresseerd en de standpunten van N-VA sluiten het meest aan bij de mijne. En uiteraard ik voel mij ook een echte Vlaming. Ondertussen ben ik al een tijdje lid van de partij. Toen ik in 2014 in Deinze kwam wonen kwam ik in contact met Ronny Vermeulen. Van het één kwam het ander en zo werd ik in 2018 bestuurslid.

Ondertussen secretaris?Ja, en met alle plezier. Als ik iets graag doe, probeer ik het ook goed te doen. Half werk bestaat niet. Ik bijt mij graag vast in dingen en ook als secretaris van de afdeling ben ik nogal een “pietje precies” en een doorzetter.

Soms een koppigaard.Ach, ik zal dat overgehouden hebben uit mijn jeugd zeker. Ik werd toen wel eens gepest, maar ik ben er sterker en assertiever door geworden. Ik had dat ook nodig toen ik vroeger voetbalde en badminton speelde. De wil om door te zetten, nooit op te geven. Door verschillende knieblessures beperk ik nu het sporten tot regelmatig te manillen bij Kaart- en Teerlingclub Sint-Hubert. Onlangs gingen Sabine (Vermeulen) en ik met elk 10 kg patatten naar huis. We hebben ons kapotgelachen en ik was welgekomen thuis.

Vertel eens van je thuis.Samen met mijn vriendin Steffi en mijn zoontje Mathis (4 jaar) woon ik in de Gaversesteenweg. (Vandaar de band met Ronny). Ik ben dus ervaringsdeskundige op het vlak van de mobiliteitsproblematieken in Deinze. Binnen onze interne werkgroep mobiliteit beheer ik onze mobiliteitswebsite veiligverkeerdeinze.be.

glenn-1-van-1.jpgWat doe je voor de kostIk ben eigenlijk een geboren IT’er. Toen ik nog geen 6 jaar was werd ik verliefd op die Macintosh die mijn ouders meebrachten. Ik studeerde af als Gegradueerde Informatica. Het hele IT-gebeuren is zo boeiend en je leert elke dag bij, al voel ik mij helemaal geen nerd. Momenteel werk ik als IT-manager bij een firma in Ronse.

Wat zijn je uitlaatkleppen, je hobby’s?Vroeger ging ik al eens skiën. Maar sedert die knieblessures. Dat is bovendien bijna eens slecht afgelopen. Ik was veel te vroeg begonnen aan de après-ski om dan uiteindelijk te beslissen om nog eens de berg af te gaan. Ik ben blij dat ik toen niet uit mijn botten ben gesukkeld want die stonden nog open. Dat liep gelukkig goed af!Verder fiets en wandel ik graag met Steffi en Mathis. Het contrast tussen de Vlaamse vlakte en de Oostenrijkse bergen is groot, maar beiden zijn even mooi. En aan een boek kom ik eigenlijk niet toe, ik blijf op dat vlak steken bij mijn striphelden en bij Marc De Bel uit mijn jeugdjaren. Als ik al iets lees is het dikwijls vakliteratuur (dus toch een beetje nerd?).Maar echt los gaan doe ik als fan van Club! Blauw en Zwart voor het leven! Al kleur ik ook geel (knipoog).

De ambities van Glenn?Als geboren Gentenaar moet ik zeggen: ik woon graag in het mooie Deinze en vele zaken gaan hier goed. Toch zie en hoor ik ook heel wat zaken die mij frustreren. Participatie die gestuurd wordt, mobiliteit die niet opgelost geraakt, weinig aandacht voor de échte problemen, … Samen met mijn N-VA-vrienden wil ik onze afdeling laten groeien en werken aan een nog mooiere Stad, waar partijen beter samenwerken en niet dé meerderheid tegen dé oppositie.

Ondertussen leerde Glenn me ook kennis maken met Bonzai (voor mij de ontdekking van het jaar)

Glenn Vander Auwera33 jaarIT-managerSamen met SteffiZoon MathisSecretarisVertegenwoordiger GECOROLid werkgroep mobiliteitBeheerder veiligverkeerdeinze.beFan van Club en BonzaiFacebook: glennvanderauwera.be