Brugje aan de Maaigemdijk nu met bouwaanvraag!

4 oktober 2020

Brugje aan de Maaigemdijk nu met bouwaanvraag!

Brugje aan de Maaigemdijk nu met bouwaanvraag!

In augustus 2019 werd met veel enthousiasme begonnen aan de nieuwe brug over de Maaigemdijk in Astene.Toen de werfkraan in de Leie donderde en dit met man en macht moest opgelost worden kwam dit ook “De Vlaamse Waterweg” ter ore die de werken onmiddellijk stillegde.

Deinze was hier aan het bouwen zonder vergunning. In de stad hoorde men het donderen in Keulen.

Zie: https://www.hln.be/in-de-buurt/deinze/stad-bouwt-brugje-aan-maaigemdijk-zonder-vergunning-werken-stilgelegd~ace9443c/

Deze blunder bracht ik ter sprake op de gemeenteraad van september 2019.Het is al langer bekend dat Deinze het niet té nauw neemt van vergunningen en heel dikwijls solo slim speelt met alle gevolgen van dien.

Of deze brug een goede zaak is laat ik in het midden. Dat de toegankelijkheid zal verhogen is absoluut waar maar (alweer) definitief ingrijpen in een historisch landschap moet toch eens goed overwogen worden. Persoonlijk zou ik er af blijven en de hele omgeving van de Maaigemdijk zelfs beschermen.

https://omgevingsloket.omgeving.vlaanderen.be/publiek/?openbaaronderzoek#openbaaronderzoek/projectuuid=Hd7bz1xTRP-lZHS2Ejw65A