Verkocht voor 4,5 miljoen?

19 december 2020

Verkocht voor 4,5 miljoen?

Het oud stadhuis en de Bib zijn verkocht voor 4,5 miljoen euro in 2020.

Althans volgens het meerjarenplan die de meerderheid in Deinze goedkeurde op 17 december.

undefined

Ook de jongensschool in Hansbeke zou dit jaar verkocht zijn voor 700.000 euro.

Of maakt men ons iets wijs?

Er staan nog wel meer vreemde zaken in het meerjarenplan.

Zoals iedereen weet, is de Orange winkel nu ook eigendom van de Stad (gekocht voor 475.000 euro).

undefined

In hetzelfde meerjarenplan worden de eigendommen die de Stad nu al bezit, volgend jaar doorverkocht aan een projectontwikkelaar voor 3,7 miljoen euro (nummers 2, 4, 6, 8 en 10 van de Tolpoortstraat).

undefined

Zoals steeds doet men bijzonder vaag over de uiteindelijke bestemming. Er komt wellicht een wandel- en fietspad langs de Leie die aansluiting zal maken met de te ontwikkelen groenzone aan de site van de Bloemmolens. Om deze groenzone mogelijk te maken moet men minstens nog twee extra eigendommen verwerven. (zie plan RUP).

undefined

Is een doorgang naar werfzone de echte reden voor wijziging rijrichting Tolpoortstraat?

In de atomaschriftjes staat mogelijks dat de hele kop van de Tolpoortstraat eerst moet afgebroken worden om het vele werfverkeer toegang te geven tot de site Bloemmolens. Het werfverkeer zal geregeld worden via lichten over de Leiebrug zodanig dat het niet door de volledige Tolpoortstraat moet. Dat is volgens mij de echte reden waarom de rijrichting van de Tolpoortstraat moest wijzigen.

Eens die honderden woonentiteiten (tussen de 300 en 500!) afgewerkt zijn, zal men de kop van de Tolpoortstraat ook heropbouwen met handelsruimten en tientallen appartementen.